De Chocolade

Een praline is een stuk zoetigheid met een chocoladelaagje omringd, dat verschillende vullingen kan hebben. Het meest gebruikelijk is een vulling op basis van noten, praliné, of op basis van room, een ganache. Andere mogelijkheden zijn marsepein, noga of gedroogd fruit. Soms zijn pralines gevuld met sterkedrank, met name likeur. De praline is een specialiteit van België, en dan met name van de stad Brussel.
Een praline is eigenlijk een specifieke bonbon, een chocoladebonbon met een vulling. Enkele grotere Belgische merken zijn Leonidas, Godiva met Pierre Draps en Neuhaus. Ook in Nederland worden ambachtelijke pralines (daar bonbons genoemd) gemaakt.

Het Bakplezier

Gebakken goederen zijn rond voor duizenden jaren geweest. De kunst van het bakken was ontwikkeld vroeg tijdens het Romeinse Rijk. Het was een zeer bekende kunst als Romeinse burgers hield van goederen gebakken en voor hen vaak voor belangrijke gelegenheden zoals feesten en bruiloften etc eiste. Als gevolg van de roem en de wens die de kunst van het bakken, rond 300 voor Christus ontvangen, werd bakken geïntroduceerd als een bezetting en respectabele beroepsgroep voor Romeinen. De bakkers begon te bereiden thuis brood in een oven

Ben je er klaar voor ?

wil je graag eens workshop meemaken of organiseren schrijf je hier in